Arbeidsledigheten i Humboldt County synker etter en økning i jobbsøkere

Arbeidsledigheten i Humboldt County i California falt til 4,8% i september, noe som viser en betydelig forbedring fra augusts ledighetsrate på 5,8%. Ifølge den lokale arbeidsmarkedanalytikeren Randy Weaver var det en økning i antall jobbsøkere i perioden august til september, med en økning på 1 900 personer. Dette førte antallet arbeidere opp til 61 200. Denne veksten ble positivt mottatt, spesielt etter flere måneder med dårlige rapporter om jobbmarkedet.

Guvernør Gavin Newsom i California roste veksten i en uttalelse og fremhevet arbeidernes og innovatørenes bidrag til den økonomiske veksten og utvidelsen av jobbmarkedet i delstaten. Weaver påpekte at det å overstige 61 000 arbeidere er sjeldent siden pandemien startet i mars 2020, og at det er viktig å opprettholde denne veksten og gjenopprette størrelsen på arbeidsstyrken før pandemien.

Flere av jobbtilvekstene i september var sesongrelaterte, som at lærere begynte å jobbe når skoleåret startet, mens bygg- og anleggsarbeidet reduserte på grunn av været. Det ble også observert en økning innen detaljhandel, som kan være en del av veksten i forbindelse med ferieperioden.

Borgerlig sysselsetting økte med 2 300 i september, hvorav 1 900 arbeidsplasser var innenfor lokalt offentlig sektor, og ytterligere 300 var i statens utdanningssektor. Dette kan forklares med at folk gikk tilbake til jobb etter perioden med nedstenging.

Arbeidsledigheten i flere byer og områder i Humboldt County viser også bedring. Arbeidsledigheten i Arcata sank fra 9,1% i august til 7,7% i september, mens Eurekas ledighetsrate var på 5,3% og Fortunas på 3,6%.

Selv om California kun la til 14 700 jobber i september, forble den samlede arbeidsledighetsraten uendret på 5,3%. Delstaten har opplevd en stabil økning i arbeidsledighet de siste to årene, etter å ha nådd en historisk lav på 3,8% i august 2022.

Kilde: Bay Area News Group, Ruth Schneider – 707-441-0520.

Hva var arbeidsledigheten i Humboldt County i september?
Arbeidsledigheten i Humboldt County falt til 4,8% i september.

Hva var ledighetsraten i august?
Ledighetsraten i august var 5,8%.

Hvor mange flere jobbsøkere var det fra august til september?
Det var en økning på 1 900 personer i antall jobbsøkere fra august til september.

Hvor mange arbeidere var det totalt i Humboldt County?
Det var totalt 61 200 arbeidere i Humboldt County.

Hvordan har guvernør Gavin Newsom reagert på veksten?
Guvernør Gavin Newsom i California roste veksten og fremhevet arbeidernes bidrag til den økonomiske veksten og jobbmarkedet i delstaten.

Hva er årsaken til noen av jobbtilvekstene i september?
Noen av jobbtilvekstene i september var sesongrelaterte, som for eksempel lærere som begynte å jobbe når skoleåret startet.

Hva var årsaken til økningen i borgerlig sysselsetting?
Økningen i borgerlig sysselsetting kan forklares med at folk gikk tilbake til jobb etter perioden med nedstenging.

Hvordan har arbeidsledigheten utviklet seg i Arcata, Eureka og Fortuna?
Arbeidsledigheten i Arcata sank fra 9,1% i august til 7,7% i september. Ledighetsraten i Eureka var 5,3% og i Fortuna var den 3,6% i september.

Hva var den samlede arbeidsledighetsraten i California i september?
Den samlede arbeidsledighetsraten i California forble uendret på 5,3% i september.

Hva var den historiske lave arbeidsledighetsraten i California?
Den historiske lave arbeidsledighetsraten i California var på 3,8% i august 2022.

Hvilken er kilden som artikkelen refererer til?
Kilden som artikkelen refererer til er Bay Area News Group med journalisten Ruth Schneider.