LinkedIn opplever høy etterspørsel etter AI-ferdigheter i bedriftsmarkedet

LinkedIn har merket økt interesse fra forbrukermerker, ifølge en rapport fra Emarketer. Dette kan tilskrives nye annonseformater og endringer i brukeratferd på plattformen. Generativ AI, som bruker kunstig intelligens til å generere tekst, bilder og annet innhold, er en viktig satsning for selskapet.

I en nylig intervju med LinkedIn Chief Product Officer Tomer Cohen, ble det avslørt at det er en svært konkurransedyktig jobbmarked, og at det kommer stadig flere søknader fra jobbsøkere. Etterspørselen etter talent er spesielt stor innen AI-området, og selskaper investerer stadig mer i denne teknologien.

Rapporten viser også at det er et gap mellom ønsket om å implementere AI i bedriftene og faktisk kompetanse til å gjennomføre det. Mange ledere sier de vet hvor viktig det er, men mangler kunnskap og ferdigheter til å implementere AI. Dette fører til en økning i fagpersoner som ønsker å lære AI-ferdigheter, og de kommer til LinkedIn for å gjøre det. Selskapet opplever en 160% økning i profesjonelle som lærer disse ferdighetene og viser dem frem på sin LinkedIn-profil.

LinkedIn har også lansert nye AI-initiativer for å forbedre brukeropplevelsen. Rekrutteringsverktøyet er blitt relansert med AI-teknologi, og det har ført til en 40% økning i antall aksepterte meldinger. Videre har de introdusert et verktøy som hjelper jobbsøkere med å finne passende stillinger og bygge en tilpasset CV og søknadsbrev.

Når det gjelder markedsføring på LinkedIn, har B2B og B2C-kampanjer vist seg å være vellykkede. Plattformen egner seg spesielt godt for B2B-markedsføring, da det krever flere berøringspunkter og langvarig salgsprosess. Men også B2C-kampanjer kan være effektive hvis det er en stor grad av overveielse knyttet til produktet eller tjenesten som markedsføres.

På LinkedIn har det også vært en endring i tone de siste årene, der brukere deler personlige opplevelser og utfordringer knyttet til arbeidslivet. Dette har ledet til en økende trend med å være autentisk og dele mer av seg selv på plattformen. LinkedIn opplever en økning på 45% i bruk av videoinnhold, og det har ført til at flere eksperter og merkevarer kommer til plattformen for å dele kunnskap og engasjere seg med sitt publikum.

Selv om TikTok kan bli forbudt i løpet av de neste månedene, vil LinkedIn rekruttere profesjonelle kreatører som ønsker å dele innhold på plattformen. Mange kreatører har allerede oppdaget LinkedIn som en mulighet til å nå sitt publikum og finne relevante stemmer i sin bransje.

LinkedIn fortsetter å utvikle og innovere for å tilby bedre AI-funksjoner og en mer engasjerende brukeropplevelse. Med et stadig mer konkurranseutsatt jobbmarked og et økende behov for AI-ferdigheter, er LinkedIn den ideelle plattformen både for jobbsøkere og bedrifter.

En OFTE STILTE SPØRSMÅL (FAQ) seksjon basert på hovedtemaene og informasjonen som presenteres i artikkelen:

1. Hva viser rapporten fra Emarketer om LinkedIn?
– Rapporten viser at LinkedIn opplever økt interesse fra forbrukermerker på grunn av nye annonseformater og endringer i brukeratferd på plattformen.

2. Hva er generativ AI, og hvorfor er det viktig for LinkedIn?
– Generativ AI er kunstig intelligens som brukes til å generere tekst, bilder og annet innhold. Det er en viktig satsning for LinkedIn.

3. Hvilke utfordringer opplever LinkedIn på jobbmarkedet?
– Jobbmarkedet er svært konkurransedyktig, og LinkedIn mottar stadig flere jobbsøknader. Etterspørselen etter talent er spesielt stor innen AI-området.

4. Hva viser rapporten om gapet mellom ønsket og faktisk implementering av AI i bedrifter?
– Rapporten viser at det er et gap mellom ønsket om å implementere AI og faktisk kompetanse til å gjennomføre det. Mange ledere mangler kunnskap og ferdigheter til å implementere AI.

5. Hvordan håndterer LinkedIn dette-gapet?
– LinkedIn opplever en økning i fagpersoner som ønsker å lære AI-ferdigheter. Selskapet har sett en 160% økning i profesjonelle som lærer AI-ferdigheter og viser dem frem på sin LinkedIn-profil.

6. Hva er noen av de nye AI-initiativene lansert av LinkedIn?
– LinkedIn har relansert sitt rekrutteringsverktøy med AI-teknologi, som har ført til en 40% økning i antall aksepterte meldinger. De har også introdusert et verktøy som hjelper jobbsøkere med å finne passende stillinger og bygge en tilpasset CV og søknadsbrev.

7. Hvordan egner LinkedIn seg for markedsføring?
– LinkedIn er egnet for både B2B- og B2C-kampanjer. Plattformen er spesielt godt egnet for B2B-markedsføring på grunn av langvarig salgsprosess. Men også B2C-kampanjer kan være effektive hvis det er en stor grad av overveielse knyttet til produktet eller tjenesten som markedsføres.

8. Hva er den endringen som har skjedd på LinkedIn de siste årene?
– Det har vært en endring i tone på LinkedIn der brukere deler personlige opplevelser og utfordringer knyttet til arbeidslivet. Dette har ført til en økning i bruk av videoinnhold og mer autentisk deling på plattformen.

9. Hvorfor vil LinkedIn rekruttere profesjonelle kreatører?
– LinkedIn ønsker å rekruttere profesjonelle kreatører som ønsker å dele innhold på plattformen, spesielt med tanke på at TikTok kan bli forbudt. Mange kreatører ser LinkedIn som en mulighet til å nå sitt publikum og finne relevante stemmer i sin bransje.

10. Hvorfor er LinkedIn den ideelle plattformen for både jobbsøkere og bedrifter?
– Med et stadig mer konkurranseutsatt jobbmarked og et økende behov for AI-ferdigheter, tilbyr LinkedIn bedre AI-funksjoner og en mer engasjerende brukeropplevelse. Dette gjør plattformen ideell for både jobbsøkere og bedrifter.

Nøkkelord og faguttrykk:

– Emarketer: Forskningsfirmaet som har utgitt rapporten om LinkedIn.
– Generativ AI: Kunstig intelligens som brukes til å generere tekst, bilder og annet innhold.
– AI: Kunstig intelligens.
– LinkedIn Chief Product Officer: Høyere lederstilling hos LinkedIn.
– Jobbsøkere: Personer som søker etter jobber.
– B2B: Business-to-business, salg og markedsføring rettet mot bedrifter.
– B2C: Business-to-consumer, salg og markedsføring rettet mot forbrukere.
– Autentisk: Ekte, ektefølt.
– Relevante stemmer: Personer med relevant kompetanse og erfaring i en bransje.

Suggested related links:
LinkedIn
Emarketer