Kansas økonomisk rapport viser positiv vekst og utfordringer for fremtidig arbeidsstyrke

Kansas har opplevd flere positive økonomiske utviklingstrekk de siste årene, og nylig offentliggjorde Kelly-administrasjonen noen økonomiske høydepunkter fra fjoråret.

Ifølge rapporten fra 2024 Kansas Economic Report, kunngjorde guvernør Laura Kelly i går at delstaten opplever økning i arbeidsstyrken, fortsatt lav arbeidsledighet og økte eksporttall. Rapporten fra Labor Market Information Services-avdelingen i Kansas Department of Labor (KDOL) gir en omfattende analyse av delstatens økonomiske tilstand og arbeidsmarkedstrender, ifølge en pressemelding fra delstaten Kansas.

Den årlige publikasjonen inneholder viktige data om sysselsetting, arbeidsledighet, arbeidsstyrkedeltakelse, jobbvekst, personlig inntekt og mer, og er en viktig ressurs for bedrifter, beslutningstakere og jobbsøkere.

Arbeidsstyrken øker: I 2023 opplevde Kansas en økning på 0,6 prosent i arbeidsstyrken, med totalt 8 385 personer som kommer inn i arbeidsstyrken og bringer totalen til over 1,51 millioner. Antallet sysselsatte i Kansas nådde rekordhøye 1,47 millioner, noe som viser delstatens motstandsdyktighet og kontinuerlige bedring.

Arbeidsledighet: Kansas har opprettholdt en lav arbeidsledighet, som økte litt til 2,7 prosent i 2023, fortsatt langt under det nasjonale gjennomsnittet på 3,6 prosent. Til tross for den beskjedne økningen, presterer Kansas fremdeles bedre enn det nasjonale arbeidsmarkedet.

Jobbmarkedet bedrer seg: Antallet jobber utenom landbruket i Kansas har oversteget nivået før pandemien, med totalt 1,44 millioner jobber i 2023. Veksten har i hovedsak vært i privat sektor, med en økning på 23 800 jobber, mens offentlig sektor har lagt til 3 700 jobber.

Bransje- og yrkesprognoser: Helsevesen, transport og datarelaterte yrker forventes å vokse betydelig frem til 2032. Yrker som vanligvis krever en bachelorgrad forventes å legge til flest jobber fra 2022 til 2032.

Eksportvekst: Kansas oppnådde en eksportomsetning på rekordhøye 14,1 milliarder dollar, drevet av vekst innen transportutstyr og bearbeidede matvarer. Imidlertid har eksporten til Kansas ‘topphandelspartnere – Mexico, Canada og Japan – gått ned det siste året.

Rapporten understreker betydningen av den økonomiske veksten som skjer i staten, og guvernør Kelly merker seg betydningen av å gjøre Kansas til den beste delstaten å bo, jobbe og stifte familie i. Hun understreker også behovet for å legge vekt på arbeidsstyrkeutvikling for å møte demografiske utfordringer knyttet til en aldrende befolkning og synkende antall unge arbeidstakere.

For å håndtere disse problemene har Kansas Department of Commerce samarbeidet med bedrifter for å tiltrekke seg nytt talent. De har nylig lansert kampanjen Love, Kansas for å bringe tilbake de som har forlatt staten til sine røtter i Kansas.

Denne rapporten følger etter at guvernør Kelly kunngjorde at Kansas mottok sin fjerde påfølgende Gold Shovel Award, som anerkjenner arbeidet staten gjør for å tiltrekke seg forretningsinvesteringer og øke jobbmulighetene.

Kansas kan nå se frem til en lysere fremtid, men det er viktig å adressere de demografiske utfordringene og fortsette med arbeidsstyrkeutvikling for å sikre langvarig økonomisk vekst og vitalitet i staten.

Et sammendrag av de viktigste høydepunktene i artikkelen er som følger:

– Guvernør Laura Kelly offentliggjorde nylig noen økonomiske høydepunkter fra Kansas for fjoråret.
– Ifølge rapporten fra 2024 Kansas Economic Report opplever delstaten en økning i arbeidsstyrken, lav arbeidsledighet og økte eksporttall.
– Rapporten inneholder data om sysselsetting, arbeidsledighet, arbeidsstyrkedeltakelse, jobbvekst og personlig inntekt, og er en viktig ressurs for bedrifter, beslutningstakere og jobbsøkere.
– Antallet sysselsatte i Kansas nådde rekordhøye 1,47 millioner.
– Arbeidsledigheten i Kansas økte litt til 2,7 prosent, fortsatt under det nasjonale gjennomsnittet.
– Antallet jobber utenom landbruket har oversteget nivået før pandemien, med vekst i både privat og offentlig sektor.
– Bransjer som helsevesen, transport og datarelaterte yrker forventes å vokse betydelig frem til 2032.
– Kansas oppnådde en rekordhøy eksportomsetning på 14,1 milliarder dollar.
– Guvernør Kelly legger vekt på betydningen av økonomisk vekst og arbeidsstyrkeutvikling for å møte demografiske utfordringer.
– Kansas Department of Commerce samarbeider med bedrifter for å tiltrekke seg nytt talent og har lansert kampanjen Love, Kansas for å bringe tilbake de som har forlatt staten.
– Kansas mottok nylig sin fjerde påfølgende Gold Shovel Award for sitt arbeid med å tiltrekke seg forretningsinvesteringer og øke jobbmulighetene.