Kvinner møter større utfordringer etter militærtjeneste enn menn

Kvinner og menn er forskjellige, både fysisk og mentalt. Selv om dette burde være patetisk åpenbart, er det fortsatt noen som sliter med å akseptere det. Som overgangscoach for Military.coms prosjekt for veteraners sysselsetting, er det klart for meg at kvinner og menn møter ulike utfordringer etter militærtjenesten.

Logisk sett burde det ikke være noen stor forskjell. Kvinnelige og mannlige militære medlemmer utfører de samme jobbene til samme lønn. Kvinnelige og mannlige veteraner har tilgang til de samme overgangsprogrammene. Rekrutterere er spesielt ivrige etter å ansette kvinnelige veteraner og tar jevnlig kontakt med meg.

Likevel opplever kvinnelige veteraner et annet utfall på arbeidsmarkedet enn mannlige veteraner. Kvinnelige veteraner forteller meg at de ikke opplever arbeidsmarkedet på samme måte som sine mannlige kolleger. Det er vanskeligere og tar lengre tid. Forskning bekrefter deres erfaring at overgangen er vanskelig for kvinnelige veteraner.

Dersom de ikke får jobb i løpet av de første tre månedene etter utskrivelse, tar det lengre tid for kvinnelige veteraner å finne jobb sammenlignet med mannlige veteraner. I tillegg tjener kvinnelige veteraner lavere lønn etter overgangen og ber om lavere lønninger. De opplever også at samfunnet i mindre grad respekterer deres militære tjeneste. Kvinnelige veteraner er også mindre sannsynlig å ende opp i lederstillinger, og de påvirkes mer negativt av manglende tilgang til barnehage.

Hvordan kan kvinnelige veteraner og ektefeller sikre seg jobber med sekssifret lønn?

Dette har blitt en kontroversiell diskusjon. Mange arbeidsgivere ønsker å ansette kvinnelige veteraner og ektefeller på grunn av deres lederegenskaper, arbeidsmoral og ferdigheter. Men hvordan kan kvinnelige veteraner overvinne usynlige og uforståelige barrierer for sysselsetting og sikre seg jobber med høy lønn?

Det handler om nettverket ditt. Derfor har vi laget vår nyeste overgangsklasse eksklusivt for kvinnelige veteraner og ektefeller som ofte møter de samme utfordringene på arbeidsmarkedet. I vår 60-minutters overgangsklasse, “Koble og erobre: Sysselsettingsstrategier for kvinnelige veteraner og ektefeller”, vil du lære:

– Hvordan nettverket ditt er større enn du tror, og hvordan det kan hjelpe deg med å identifisere de best betalte jobbene du ønsker mest, spesielt de med sekssifret lønn.
– Hvilke programmer arbeidsgivere spesifikt ser etter. Er det verdt å søke gjennom døren til mangfold, rettferdighet og inkludering?
– De vanligste fellene under intervjuet og de vanligste feilene på CV-en som rammer kvinnelige veteraner oftere enn noe annet.
– Hvordan du kan bringe deg selv fullt ut til jobben og finne den lykken du så inderlig fortjener.

Finn riktig jobb som veteran
Enten du ønsker å forbedre din CV, finne veteranarrangementer i ditt område eller koble med arbeidsgivere som ønsker å ansette veteraner, kan Military.com hjelpe deg. Abonner på Military.com for å få jobbannonser, veiledninger, råd og mer sendt direkte til innboksen din.

Vanlig stil for kvinner tilpasset overgangen fra militæret til arbeidsmarkedet

Her er noen vanlige spørsmål basert på hovedtemaene og informasjonen som presenteres i artikkelen:

1. Hva er forskjellene mellom kvinner og menn etter militærtjenesten?
Kvinner og menn møter ulike utfordringer etter militærtjenesten. Kvinnelige veteraner opplever ofte vanskeligheter med å finne jobb, står overfor lengre arbeidsledighetstid og tjener lavere lønn sammenlignet med mannlige veteraner.

2. Hvorfor er det vanskeligere for kvinnelige veteraner å finne jobb?
Kvinnelige veteraner har en høyere sannsynlighet for å oppleve langsiktig arbeidsledighet etter militærtjenesten sammenlignet med mannlige veteraner. I tillegg tjener de også lavere lønn og møter flere utfordringer når det gjelder barnehagetilgang og manglende respekt for deres militære tjeneste.

3. Hva er noen av barrierene kvinnelige veteraner møter i arbeidsmarkedet?
Kvinnelige veteraner står overfor usynlige og uforståelige barrierer i arbeidsmarkedet. Noen av disse inkluderer manglende anerkjennelse for deres militære tjeneste, lavere lønn og mindre tilgang til ledende stillinger. Barneomsorg kan også være en utfordring for kvinnelige veteraner.

4. Hvordan kan kvinnelige veteraner sikre seg jobber med høy lønn?
Det viktigste er å bygge og utvide nettverket ditt. Ved å utnytte nettverket ditt kan du identifisere de best betalte jobbene som passer dine interesser. Det er også viktig å se etter programmer som arbeidsgivere spesifikt ser etter, og være oppmerksom på vanlige fallgruver på jobbintervjuer og CV-er som kan påvirke kvinnelige veteraner mer enn andre.

5. Hva kan kvinnelige veteraner lære i overgangsklassen “Koble og erobre: Sysselsettingsstrategier for kvinnelige veteraner og ektefeller”?
I denne 60-minutters overgangsklassen vil kvinnelige veteraner og ektefeller lære hvordan nettverket deres kan hjelpe dem med å identifisere høytlønnede jobber. De vil også få innsikt i hvilke programmer arbeidsgivere ser etter, lære om vanlige fallgruver på jobbintervjuer og CV-er som påvirker kvinnelige veteraner, og lære hvordan de kan bringe seg selv fullt ut til jobben de fortjener.

6. Hvordan kan Military.com hjelpe kvinnelige veteraner?
Military.com kan hjelpe kvinnelige veteraner med å forbedre CV-en sin, finne veteranarrangementer i deres område og koble seg med arbeidsgivere som ønsker å ansette veteraner. Abonner på Military.com for å få jobbannonser, veiledninger, råd og mer rett i innboksen din.

Nøkkelbegreper:
– Veteraner: Personer som har tjenestegjort i militæret.
– Overgangsprogrammer: Program som hjelper militære medlemmer med å tilpasse seg sivil arbeidsliv etter militærtjenesten.
– Barnehage: Tilbud for barnepass og omsorg utenfor hjemmet.
– Nettverk: Personen du kjenner og har kontakt med som kan hjelpe deg med å finne jobber og muligheter.
– CV: Curriculum Vitae – en oversikt over en persons utdannelse, arbeidserfaring og ferdigheter.

Relaterte lenker:
Military.com (hoveddomenet)
civilianjobs.military.com (jobbannonser for veteraner)
spouse-employment.military.com (informasjon om aktiv tjeneste”).
Transition Assistance Program (TAP) (overgangsprogram for militære medlemmer).

Statsbudsjettet 2024, Forvaltning, Innvandring, Kommune og Næring kapitler | Storting 15.12.2023