Arbeidsledighet blant nyutdannede stiger

Etterlater avgangselever med følelsen av å ha kastet bort årene, ser arbeidsmarkedet ikke ut til å være spesielt begeistret for diplomene deres. Ifølge arbeidskraftsstatistikken har arbeidsledigheten blant nyutdannede med bachelorgrader økt til over 12% det siste året. Det er en økning på 4% sammenlignet med året før.

Økonomer hevder at flere mennesker konkurrerer om de samme stillingene nå sammenlignet med tidligere. Dette betyr at det er viktigere enn noensinne å skille seg ut blant konkurrentene. Dan Imbody fra RVA Resumes foreslår at en måte å oppnå dette på er gjennom nøkkelord på CV-en.

Nøkkelord er ord som vil være oppført i en stillingsbeskrivelse for en posisjon som du kanskje er interessert i. Ved å lese disse stillingsbeskrivelsene og se hva de er ute etter, kan du identifisere hvilke ord som faktisk beskriver dine egenskaper og ferdigheter. Disse ordene kan deretter inkluderes under områdene for spesialisering på CV-en din.

Ifølge arbeidskraftsstatistikken er omtrent 40% av nyutdannede for tiden “underemployed”, noe som betyr at de jobber i stillinger som ikke krever en høyskolegrad. Dette kan indikere en svekkelse i økonomien, spesielt innen teknologisektoren på grunn av veksten innen kunstig intelligens.

Å legge ned innsats i en god CV kan være forskjellen mellom å få jobb eller ikke. Det er viktig å sette av tid til å identifisere de riktige nøkkelordene og fremheve relevante ferdigheter for å tiltrekke seg potensielle arbeidsgiveres oppmerksomhet.

I en tid med økt konkurranse på arbeidsmarkedet, er det avgjørende for nyutdannede å være proaktive i søket etter jobb. Gjennom grundig forskning, tilpasning av CV, og fokus på å skille seg ut, kan kandidater øke sjansene for å få drømmejobben. Dette er en påminnelse om at arbeidsmarkedet kan være krevende, men ved å ta de nødvendige skrittene kan man øke sjansene for suksess.

Stol på CBS 6 News og WTVR.com for grundig dekning av denne viktige lokale nyheten. Alle som har mer informasjon kan sende tips til [email protected].

DEL dette på sosiale medier for å SPRE ORDET!

Vanlige spørsmål:

1. Hva er arbeidsledigheten blant nyutdannede med bachelorgrader?
Arbeidsledigheten blant nyutdannede med bachelorgrader har økt til over 12% det siste året, en økning på 4% sammenlignet med året før.

2. Hvorfor er det viktig å skille seg ut på CV-en?
Fordi flere mennesker konkurrerer om de samme stillingene, er det viktigere enn noensinne å skille seg ut blant konkurrentene for å øke sjansene for å bli lagt merke til av arbeidsgivere.

3. Hva er nøkkelord på CV-en?
Nøkkelord er ord som er oppført i en stillingsbeskrivelse for en posisjon du er interessert i. Ved å inkludere disse ordene på CV-en din, kan du vise at du har de egenskapene og ferdighetene arbeidsgivere leter etter.

4. Hvorfor er så mange nyutdannede “underemployed”?
Ifølge arbeidskraftsstatistikken er omtrent 40% av nyutdannede for tiden “underemployed”, noe som betyr at de jobber i stillinger som ikke krever en høyskolegrad. Dette kan indikere en svekkelse i økonomien, spesielt innen teknologisektoren, på grunn av veksten innen kunstig intelligens.

5. Hvorfor er det viktig å legge ned innsats i en god CV?
En godt utarbeidet CV kan være forskjellen mellom å få jobb eller ikke. Det er viktig å bruke tid på å identifisere riktige nøkkelord og fremheve relevante ferdigheter for å tiltrekke seg potensielle arbeidsgiveres oppmerksomhet.

Relaterte linker:

wtvr.com
cbs6albany.com

Vær oppmerksom på at artikkelen ikke inneholder gyldige linker, derfor ble det brukt generiske domenenavn som relaterte linker.