Codeup: Stengt skole etter utfordrende år

Etter flere uker med stillhet som har gjort tidligere studenter og ansatte rasende, har Codeups ledelse publisert et brev på nettsiden sin.

Undertegnet av “Codeup-teamet,” beskriver det 350 ord lange brevet som ble publisert torsdag, det skiftende landskapet og utfordringene som førte til skolens nedleggelse den 28. desember.

“På grunn av ansettelser som var frosset i jobbmarkedet, endringene i finansieringslandsskapet i 2023, spesielt med lokale og VET TEC-finansieringsprogrammer, i kombinasjon med mangelen på nødvendige undervisningsressurser i desember, kunne Codeup ikke lenger oppfylle sin misjon,” uttalte brevet.

VET TEC, et føderalt støtteprogram for militærveteraner, krevde at skoler som ikke fikk jobbtilbud til sine kandidater innen seks måneder, måtte returnere hele skolepengene til Department of Veterans Affairs.

Brevet fortsatte med å si at takket være hjelp fra skolens “regulatoriske, offentlige og institusjonelle samarbeidspartnere,” har mange studenter “vellykket overført til andre programmer av høy kvalitet for å fullføre studiene og har enten mottatt eller vil søke om refusjon.”

Texas Workforce Commission, som regulerer karrieretreningsskoler, kunne ikke umiddelbart si hvor mange studenter som hadde mottatt refusjon.

Ved nedleggelsen var 112 studenter innrullert, ifølge TWC-dokumenter som ble innhentet gjennom en åpen innsynsforespørsel. Av disse hadde 91 studenter skolepenger dekket av VA-fordeler. De resterende studentene tok opp lån på mellom $11 000 og $30 000 for å betale for opplæringen.

Det inkluderer ikke minst én gruppe studenter som var nær å fullføre programmene sine og som fikk vitnemålene sine. Disse studentene mottok ingen jobbplasseringstjenester, men ser også ut til å være ugyldige for refusjon.

Codeups ledelse og eiere, Michael Girdley, Jason Straughan (som trakk seg som CEO den 8. desember) og Chris Turner, har nektet å snakke med mediene siden oppsigelser først ble rapportert i oktober.

Blant dokumentene som ble frigitt av TWC, er det en e-post fra Sarah Mellor, en langvarig leder i Codeup, som forteller en TWC-ansatt å ikke gi kontaktinformasjonen til Codeup-ansatte til en journalist. “All presse kan rettes til [email protected],” skrev hun.

Henvendelser til denne e-postadressen og andre har ikke blitt besvart.

Etter flere uker med stillhet har Codeups ledelse publisert et brev på nettsiden sin. Brevet beskriver utfordringene som førte til skolens nedleggelse den 28. desember. Årsakene inkluderer frosne ansettelser på grunn av jobbmarkedet, endringer i finansieringslandsskapet, spesielt med lokale og VET TEC-finansieringsprogrammer, og mangel på undervisningsressurser i desember. VET TEC er et føderalt støtteprogram for militærveteraner som krever at skolene returnerer skolepengene til Department of Veterans Affairs hvis de ikke kan tilby jobber til studentene innen seks måneder.

Skolen har samarbeidet med regulatoriske, offentlige og institusjonelle samarbeidspartnere for å hjelpe studentene med å overføre til andre programmer og søke om refusjon. Det er imidlertid usikkert hvor mange studenter som har mottatt refusjon, da Texas Workforce Commission ikke kan oppgi tall umiddelbart.

Ved nedleggelsen var det 112 studenter innrullert, hvorav 91 hadde skolepenger dekket av VA-fordeler. Resten av studentene tok opp lån for å betale for opplæringen. Noen studenter nærmet seg slutten av programmene sine og fikk vitnemål, men ser ut til å ikke være berettiget til refusjon eller jobbplasseringstjenester.

Codeups ledelse og eiere har nektet å snakke med mediene siden oppsigelsene først ble rapportert i oktober. En e-post fra en Codeup-leder instruerte en ansatt i Texas Workforce Commission om å ikke gi kontaktinformasjon til Codeup-ansatte til en journalist.

Relaterte lenker:
codeup.com (hoveddomenet til Codeup)