De minst konkurranseutsatte byene for høyt betalte jobber i USA

Hvis du er på jakt etter en jobb med sekssifret lønn og nesten ingen konkurrenter, bør du vurdere å finne en jobb i Sitka, Alaska. Byen rangeres som nummer fire blant byene med lavest konkurranse for å få en “høyt betalt” jobb, ifølge en ny analyse fra Career.io, en plattform for karrierehåndtering.

Analysen identifiserer byene med lavest andel av folk som søker på høyt betalte jobber, definert som dobbelt så høy som gjennomsnittslønnen i området, basert på data fra LinkedIn og Bureau of Labor Statistics. Analysen vurderer stillinger som krever fysisk tilstedeværelse i landets 200 største byer etter befolkning, samt de fem største byene i hver av statene.

I alle de ti byene med lavest konkurranse søkte nesten ingen personer på høyt betalte ledige stillinger hver dag. Dette gir mening i småbyer som nummer én, Parkersburg, West Virginia, med en befolkning på under 30 000, ifølge folketellingen. Men selv i byer som nummer 19, Toledo, Ohio, blant de minst konkurransedyktige byene med rundt 269 000 innbyggere, søker knapt én person på en høyt betalt jobb der hver dag i gjennomsnitt.

Her er byene med minst konkurranse for høyt betalte jobber:

– Parkersburg, West Virginia: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 72 051 eller mer
– Nampa, Idaho: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 83 200 eller mer
– Butte, Montana: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 86 154 eller mer
– Sitka, Alaska: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 106 496 eller mer
– Grand Island, Nebraska: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 83 574 eller mer
– Kearney, Nebraska: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 78 333 eller mer
– Dover, New Hampshire: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 81 702 eller mer
– Laredo, Texas: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 66 269 eller mer
– Morgantown, West Virginia: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 80 163 eller mer
– Olathe, Kansas: Høyt betalte jobber har en lønn på $ 92 809 eller mer

Det betyr ikke at disse stedene mangler muligheter for høy lønn. “Lønnen for de høyt betalte jobbene er relatert til medianlønnene i hver stat eller by, så konkurranseraten reflekterer mer mangel på kandidater enn at det er et lavtlønnsmarked,” sier Taylor Tomita, senior outreach-spesialist hos NeoMam Studios, et kreativt markedsføringsbyrå som samarbeider med Career.io.

For eksempel hadde Parkersburg 52 høyt betalte jobboppføringer på tidspunktet for analysen, “men det kom absolutt ingen søknader til disse stillingene,” sier Tomita. Generelt sett er helseomsorg og salg de mest vanlige høyt betalte, men ikke konkurransedyktige jobbene. De byene som har minst konkurranse på arbeidsmarkedet, har en høyere andel av slike ledige stillinger.

På den annen side er Salt Lake City den mest konkurransedyktige byen når det gjelder å få en høyt betalt jobb, der hver åpen stilling med høy lønn (definert som en lønn over $ 94 515) mottok omtrent 35 søkere hver dag. Flere innlandsbyer, inkludert St. Louis og Denver, viste seg å ha sterkere konkurranse på det høyt betalte arbeidsmarkedet sammenlignet med kystbyer som San Francisco (nr. 6), Los Angeles (nr. 8) og New York (nr. 10).

Vil du sikre drømmejobben din i 2024? Ta CNBCs nye nettkurs “Hvordan mestre jobbintervjuet” for å lære hva arbeidsgivere egentlig ser etter, teknikker for kroppsspråk, hva du bør og ikke bør si, og den beste måten å snakke om lønn på.

En FAQ-seksjon basert på hovedtemaene og informasjonen presentert i artikkelen:

Spørsmål: Hvilke byer har minst konkurranse for høyt betalte jobber?
Svar: Byene med minst konkurranse for høyt betalte jobber inkluderer Parkersburg, West Virginia; Nampa, Idaho; Butte, Montana; Sitka, Alaska; Grand Island, Nebraska; Kearney, Nebraska; Dover, New Hampshire; Laredo, Texas; Morgantown, West Virginia; og Olathe, Kansas.

Spørsmål: Hvordan defineres høyt betalte jobber i denne analysen?
Svar: Høyt betalte jobber defineres som stillinger med en lønn på $ 72 051 eller mer i Parkersburg, West Virginia, og varierer avhengig av den gjennomsnittlige lønnen i hver stat eller by.

Spørsmål: Er det mangel på muligheter for høy lønn i disse byene?
Svar: Nei, disse stedene har fortsatt muligheter for høy lønn. Konkurransegraden reflekterer mer mangel på kandidater enn et lavtlønnsmarked.

Spørsmål: Hva er de mest vanlige høyt betalte, men ikke konkurransedyktige jobbene?
Svar: Generelt sett er helseomsorg og salg de mest vanlige høyt betalte, men ikke konkurransedyktige jobbene.

Spørsmål: Hvilken by er den mest konkurransedyktige når det gjelder høyt betalte jobber?
Svar: Salt Lake City er den mest konkurransedyktige byen når det gjelder å få en høyt betalt jobb, med omtrent 35 søkere per åpen stilling med høy lønn.

Definisjoner av nøkkelbegreper:
– Høyt betalte jobber: Stillinger med en lønn som er dobbelt så høy som gjennomsnittslønnen i området.
– Konkurransegrad: Andelen av personer som søker på høyt betalte jobber i en bestemt by.

Foreslåtte relaterte lenker:
Career.io:Career.io er en plattform for karrierehåndtering som har utført analysen som artikkelen refererer til.
LinkedIn: LinkedIn er en plattform for nettverksbygging og jobbsøk som ble brukt som datakilde for analysen.
Bureau of Labor Statistics: Bureau of Labor Statistics er en amerikansk føderal myndighet som samler inn og analyserer arbeidsrelaterte data.

(Skriftlige URL-er er utelatt i svarene for å overholde instruksjonen om å begrense lenker til hoveddomenet.)