Demonstrerer muskelkraften til den eldre arbeidsstyrken

I løpet av den siste måneden har en 76 år gammel kvinne fått to jobber. Til tross for alderen sin, var hun åpen om dette i søknadsbrevet og CV-en sin. Hun sendte inn søknaden gjennom selskapenes nettbaserte systemer, men benyttet også nettverkskontakter. Selv om det vanligvis er en nedgang i ansettelser i løpet av feriene, fikk hun tilbud om begge jobbene. Imidlertid takket hun nei til begge.

Hva er det som skjer her?

I en arbeidsmarkedssituasjon som er så god som den er nå – faktisk har det aldri vært bedre – ble hun lei av de gamle unnskyldningene for å ikke få jobb: alder og nettbaserte søknader. Hun bestemte seg for å bevise dem feil, og det tok ikke lang tid før hun lyktes.

Ikke bare avslo hun begge jobbtilbudene – hun hadde egentlig ikke til hensikt å ta dem uansett, for hun ville bevise et poeng, ikke få en jobb. Men den andre arbeidsgiveren kom tilbake en dag senere og tilbød en pakke som var 15% bedre enn det opprinnelige tilbudet. Hun takket igjen nei, men takket likevel for tilbudet.

Det er verdt å nevne at ingen elsker jobben sin mer enn hun gjør. Bare så det er sagt.

Dette viser hvor kraftig den eldre arbeidsstyrken kan være. I løpet av de siste tre årene har det amerikanske arbeidsmarkedet vært strålende, og denne kvinnen har gjennom sin erfaring som karriereveileder og journalist inspirert mange til å være optimistiske og se de store mulighetene. Men det var én person som var negativ og mente at hun ikke visste hva hun snakket om, fordi hun selv ikke var en del av arbeidsmarkedet. Dette var det som fikk henne til å bestemme seg for å prøve selv.

Så der stod hun, som jobbsøker for første gang på over 26 år. Hun søkte bare på jobber hun visste hun kunne klare å utføre, som journalist eller skribent, og ikke som stram slutt for Kansas City Chiefs. Hun skrev en oppdatert CV og utarbeidet en markedsføringsplan og jobbsøkstrategi. Deretter gjennomførte hun planen.

Dette viser at det er et sterkt jobbmarked. Og med kunstig intelligens som den største kraften som endrer arbeidsmarkedet og arbeidets karakter, bør jobbsøkere være åpne for de ubegrensede mulighetene dette gir. Den som er tidlig ute, vil fange så mange wormer som den ønsker.

Så la oss slutte å bruke unnskyldninger og i stedet ta action. Som bestemoren min pleide å si: “Hvis du ikke vil gjøre noe, er en unnskyldning like god som en annen.” Ingen unnskyldninger tillatt lenger.

Eli Amdur har gitt individuell karriere- og ledercoaching siden 1997. Han har også undervist i ledelseskurs ved FDU i 15 år. Han har skrevet jevnlig for forskjellige publikasjoner siden 2003.

Kontakt han på [email protected] eller ring 201-357-5844.

En FAQ-seksjon basert på hovedtemaene og informasjonen presentert i artikkelen:

Spørsmål:
1. Hva gjorde den 76 år gamle kvinnen for å få to jobber?
2. Hvorfor takket hun nei til begge jobbtilbudene?
3. Hvem tilbød henne en bedre pakke etter at hun avslo dem?
4. Hva viser denne historien om den eldre arbeidsstyrken?
5. Hvilke jobber søkte hun på?
6. Hva mener artikkelen med “å fange wormer”?
7. Hva oppfordrer artikkelen leserne til å gjøre?

Glossary:
– Nettverkskontakter: Mennesker i ens profesjonelle nettverk som kan hjelpe med å finne jobbmuligheter.
– Karriereveileder: En person som gir råd og veiledning om karriere og jobbsøking.
– Kunstig intelligens: Teknologi som etterligner menneskelig intelligens og evne til å utføre oppgaver.
– Jobbsøkstrategi: En plan som brukes for å finne og søke på jobber.

Relaterte lenker:
amdurcoaching.com (karriere- og ledercoaching)
fdu.edu (Fairleigh Dickinson University)
[email protected] (kontaktadresse)
– Telefonnummer: 201-357-5844