Hvorfor det er viktig å ta pauser i jobbsøkingen

Mens Brianna Doe bygger opp sitt eget markedsføringsbyrå, Verbatim, tilbyr hun også gratis coaching og mentorstøtte til mennesker som leter etter jobb. Hun er oppmerksom på utfordringene mange jobbsøkere står overfor, spesielt de som har lett etter arbeid i over et år. «Arbeidsmarkedet er latterlig», sier hun.

På papiret ser det amerikanske arbeidsmarkedet sterkt ut med lav arbeidsledighet og mange jobbmuligheter. Men virkeligheten er fortsatt tøff for mange som møter på såkalte spøkelsesstillinger, langtekkelige intervjuer eller konkurranse om jobber for nyutdannede.

Doe har et viktig råd til alle som er på jakt etter jobb, og det kan kanskje virke motstridende: «Du må faktisk ta en pause fra datamaskinen». Hun forstår selvfølgelig at man trenger jobb og penger, og ønsker ikke å ta bort fokuset fra det. Likevel understreker hun at det er viktig å prioritere mental helse.

Dette kan være så enkelt som å slå av datamaskinen til faste tider hver dag, gå en tur, få frisk luft, eller gjøre «rimelige eller gratis ting som gir deg glede», forklarer Doe. «Sørg bare for at du finner en slags balanse», legger hun til.

Å ta pauser i jobbsøkerprosessen kan være til stor fordel på lang sikt. «Jo lenger du sitter foran datamaskinen og fyller ut søknad etter søknad, vil det virkelig begynne å slite på deg, og dette vil også skinne gjennom under intervjuene», sier Doe.

I tillegg til å ta vare på den mentale og emosjonelle helsen, anbefaler Doe også å være strategisk i valg av hjelpemidler. Hun henviser ofte folk til ADP List, en gratis nettverksplattform som kobler mentorer og mentees innen ulike bransjer.

Du trenger ikke å bruke penger for å få profesjonell hjelp til å gjennomgå CV-en din, hjelpe deg med nettverks- og intervjuforberedelser, eller gi karriereråd, sier Doe. «Du kan finne noen som virkelig er villige til å hjelpe».

Husk også at det kan være nyttig å ta CNBCs online kurs «Hvordan imponere i jobbintervjuet». Der kan du lære om hva rekrutterere egentlig ser etter, kroppsspråksteknikker, hva du bør og ikke bør si, samt den beste måten å snakke om lønn på. Bruk rabattkoden NYUTDANNET for å få 50% avslag fra 1. mai 2024 til 30. juni 2024.

Meld deg også på CNBC Make It nyhetsbrev for tips og triks som kan hjelpe deg med suksess på arbeidsplassen, med penger og i livet generelt.

En FAQ-seksjon basert på hovedtemaene og informasjonen som presenteres i artikkelen:

Spørsmål: Hvordan kan Brianna Doe hjelpe jobbsøkere?
Svar: Brianna Doe tilbyr gratis coaching og mentorstøtte til mennesker som leter etter jobb.

Spørsmål: Hva er noen av utfordringene mange jobbsøkere står overfor?
Svar: Mange jobbsøkere kan møte på utfordringer som spøkelsesstillinger, langtekkelige intervjuer eller konkurranse om jobber for nyutdannede.

Spørsmål: Hva er Brianna Does råd til jobbsøkere?
Svar: Brianna Doe mener det er viktig å ta en pause fra datamaskinen og prioritere mental helse.

Spørsmål: Hvordan kan man ta vare på den mentale og emosjonelle helsen under jobbsøk?
Svar: Man kan ta pauser, slå av datamaskinen til faste tider, gå turer og gjøre ting som gir glede.

Spørsmål: Hva anbefaler Brianna Doe når det gjelder hjelpemidler i jobbsøkerprosessen?
Svar: Hun anbefaler ADP List, en gratis nettverksplattform som kobler mentorer og mentees innen ulike bransjer.

Spørsmål: Hvordan kan man få profesjonell hjelp uten å bruke penger?
Svar: Doe sier at man kan finne noen som virkelig er villige til å hjelpe uten å måtte betale for det.

Spørsmål: Hvilke kurs anbefaler artikkelen for jobbsøkere?
Svar: Artikkelen anbefaler CNBCs online kurs “Hvordan imponere i jobbintervjuet” for å lære om rekrutteres preferanser, kroppsspråksteknikker, hva man bør og ikke bør si, samt den beste måten å snakke om lønn på.

Spørsmål: Hvordan kan man få 50% avslag på CNBCs online kurs?
Svar: Man kan bruke rabattkoden NYUTDANNET fra 1. mai 2024 til 30. juni 2024.

Spørsmål: Hvordan kan man få flere tips og triks for suksess på arbeidsplassen?
Svar: Man kan melde seg på CNBC Make It nyhetsbrev for å få tips og triks.