Nye bølger av oppsigelser rammer store amerikanske selskaper

Flere store amerikanske selskaper har igjen iverksatt en ny runde med oppsigelser, til tross for at de allerede reduserte antall ansatte i første kvartal av 2024. Økonom Cory Stahle i Indeed Hiring Lab deler sin analyse med Yahoo Finance om konsekvensene av oppsigelsene tidligere i 2024, tilstanden i USAs arbeidsmarked mens amerikanere fortsetter å søke jobber gjennom ansettelsessteder, og hva arbeidstakere kan gjøre for å oppdatere CV-ene sine og utvikle nye ferdigheter.

Det vi ser er at den totale oppsigelsesraten fremdeles er ganske lav. Nå, med det sagt, vil oppsigelser selvfølgelig oppleves veldig forskjellig for de som er berørt,” sier Stahle. “Men akkurat nå er det overordnede arbeidsmarkedet fortsatt stabilt og sterkt. Vi har data om arbeidssøknader i dag som viser at ting er ganske stabile. Det var ingen endringer fra forrige uke… så det er fremdeles tegn på at arbeidsmarkedet er stabilt og jevnt, til tross for oppsigelsene vi har sett i det siste.”

For mer ekspertinnsikt og de siste markedshendelsene, klikk her for å se hele episoden av Wealth!

Denne artikkelen ble skrevet av Luke Carberry Mogan.

En FAQ-seksjon basert på hovedtemaene og informasjonen presentert i artikkelen:

Q: Hvilke konsekvenser har oppsigelsene i amerikanske selskaper hatt på arbeidsmarkedet i USA?
A: Ifølge Cory Stahle i Indeed Hiring Lab er oppsigelsesraten fortsatt ganske lav, og det totale arbeidsmarkedet er fortsatt stabilt og sterkt til tross for oppsigelsene.

Q: Hva kan arbeidstakere gjøre for å oppdatere CV-ene sine og utvikle nye ferdigheter?
A: Arbeidstakere kan oppdatere CV-ene sine ved å inkludere relevante funksjoner og prestasjoner. De kan også vurdere å delta i opplæring og kurs for å utvikle nye ferdigheter og forbedre ansettelsesmulighetene sine.

Definitions:

– Oppsigelsesrate: Andelen ansatte som blir sagt opp fra sine stillinger.
– Arbeidsmarked: Det totale markedet for tilgjengelige jobber og jobbsøkere.

Suggested related link:
Yahoo Finance