Nye muligheter for karriereveiledning og nettverksbygging for studenter ved CU Denver

Nei, det er ikke nok å bare ha en klar karrierevei foran seg – det er også viktig å vite hvordan man skal lande en ønsket jobb. På Universitetet i Colorado i Denver spiller den lokale avdelingen av National Society of Black Engineers (NSBE) en viktig rolle for studentene når det gjelder karriereveiledning og nettverksbygging. Med over 25 medlemmer hjelper NSBE-studentene med å knytte kontakter, utvikle jobbfaglige ferdigheter, styrke CV-en sin og viktigst av alt – gjøre overgangen fra studier til karriere.

Enis Benyoucef, en fjerdeårs student innen mekanisk ingeniørfag ved CU Denver, stod i spissen for opprettelsen av NSBE-avdelingen i 2022 etter å ha sett behovet for å tilby nettverksmuligheter til studenter, spesielt etter pandemiårene. Benyoucef samlet noen av sine venner for å etablere et styre, som har organisert arrangementer med lokale selskaper de siste to årene.

Den dårlige representasjonen av svarte studenter innen vitenskapelige og tekniske fag (STEM) er et kritisk problem, med kun 5% av ingeniørene tilhørende denne demografien, sier Benyoucef, som var president for avdelingen i 2022. Han ønsket å etablere en sterk NSBE-avdeling der svarte STEM-studenter ved CU Denver kunne samles for å fremme akademisk og profesjonell suksess.

NSBE-avdelingen fokuserer spesielt på å skape muligheter for nettverksbygging som kan lede til internships og jobber. Etter flere lokale workshops og sosiale arrangementer i 2022, deltok medlemmene på organisasjonens nasjonale konferanse i Kansas City. Der vant avdelingen en nasjonal konkurranse for en video de lagde om hvorfor deres avdeling var vellykket.

I 2023 deltok flere medlemmer på en regional NSBE-konferanse i San Jose. “Vi klarte å sende 16 medlemmer dit, og tre av dem kom tilbake med tilbud om internships,” sier Yahya Hamu, avdelingens medpresident (han er også sekretær for den nasjonale organisasjonen). “Det vi gjør betyr noe.”

I år har avdelingen allerede arrangert en nettverkssamling med Dynatrace, et globalt teknologiselskap som tilbyr programvareovervåkning ved hjelp av kunstig intelligens og automatisering, og håper på å planlegge flere aktiviteter i løpet av året. “Jeg vil gjøre min del, og det er det som holder meg motivert og engasjert i NSBE,” sier Hamu om styrets arbeid med å organisere disse arrangementene. “Vi fokuserer på å skape muligheter for å knytte kontakter og møte svarte fagpersoner fra forskjellige selskaper, slik at studentene ser at de også kan klare det. Og de er flinke til å hjelpe deg med å finne internships og jobbmuligheter.”

For Zahra Abdullahi hjelper avdelingen med å skape en følelse av tilhørighet og føles som en forlengelse av hennes egen familie. Som eldstedatteren i en søskenflokk på åtte, vet hun at hun ofte banebryter for sine søsken. Hver dag finner hun ut noe som vil bringe henne nærmere graden sin, og hun formidler denne kunnskapen videre. Som datter av innvandrerforeldre, begge fra Somalia, hjelper hun også sin familie med å forstå nyansene i amerikansk kultur.

Avdelingen fokuserer også på å hjelpe nye medlemmer med å tilpasse seg college-livet, studier og karriereutvikling. Hamu spør ofte nye medlemmer: “Hva gjør du i tillegg for å skille deg ut og gjøre din historie unik? Det er det som vil få deg den jobben, og det er det vi fokuserer på her. Hvordan kan vi hjelpe deg med å skape din egen historie?”

Det er tydelig at NSBE har en påvirkning på deres akademiske og karrieremessige reiser. Benyoucef ble for eksempel utnevnt som Stanford SURF Scholar i 2023 (SURF er et konkurransedyktig forskningsprogram der deltakerne tilbringer åtte uker med intensiv forskning på et av Stanford sine laboratorier). Han har også jobbet ved Collaborative Haptics and Robotics in Medicine Lab, der han bidro til et prosjekt som fokuserte på å forbedre helsemyndighetenes diagnosemetoder ved hjelp av smarttelefoner. I år har han også internship hos Zoox, et heleid datterselskap av Amazon som utvikler autonome kjøretøy.

“Før NSBE manglet jeg kunnskap om viktige ferdigheter som å bygge en god CV, søke etter internships og prioritere karriererelaterte spørsmål,” sier han. “Jeg følte også at jeg manglet en tilhørighet til noen fellesskap og følte meg alene i min vei mot ingeniørvitenskap. NSBE ga meg verdifullt rom for å lære, ikke bare om praktiske ferdigheter, men også om meg selv, mine interesser og mine ambisjoner innen mekanisk ingeniørfag. Det er akkurat det [CU Denver’s] NSBE kan gjøre, og jeg håper flere studenter slutter seg til oss, fordi vi ønsker å hjelpe dem på deres egen reise.”

Ofte stilte spørsmål (FAQ) basert på hovedtemaene og informasjonen presentert i artikkelen:

1. Hva er NSBE?
NSBE står for National Society of Black Engineers, og det er en studentorganisasjon for svarte studenter innen naturvitenskaplige- og teknologifag (STEM) som jobber med karriereveiledning og nettverksbygging.

2. Hvorfor ble NSBE-avdelingen ved Universitetet i Colorado i Denver opprettet?
Enis Benyoucef, en fjerdeårsstudent i mekanisk ingeniørfag ved CU Denver, opprettet NSBE-avdelingen for å tilby nettverksmuligheter til svarte STEM-studenter ved universitetet og hjelpe dem med å oppnå akademisk og profesjonell suksess.

3. Hva er målet med NSBE-avdelingen?
Målet med NSBE-avdelingen er å skape muligheter for nettverksbygging, samt å hjelpe medlemmene med å utvikle jobbfaglige ferdigheter, styrke CV-en sin og finne internships og jobber.

4. Hva har NSBE-avdelingen oppnådd så langt?
NSBE-avdelingen har arrangert lokal workshops og sosiale arrangementer, vunnet en nasjonal konkurranse for en video de lagde og sendt medlemmer til en regional NSBE-konferanse der flere fikk tilbud om internships.

5. Hvordan hjelper NSBE-avdelingen medlemmene med karriereutvikling?
NSBE-avdelingen hjelper medlemmene med å knytte kontakter med svarte fagpersoner fra forskjellige selskaper, finne internships og jobbmuligheter, og utvikle de nødvendige ferdighetene for å lykkes i sin karriere.

6. Hva er betydningen av NSBE for medlemmene?
For medlemmene betyr NSBE en følelse av tilhørighet, muligheten til å møte likesinnede og delta i aktiviteter som hjelper dem med å utvikle seg både personlig og profesjonelt.

7. Hvilken rolle spiller NSBE-avdelingen i tilpasningen til college-livet og studiene for nye medlemmer?
NSBE-avdelingen hjelper nye medlemmer med å tilpasse seg college-livet og studiene, samt gir veiledning om hvordan de kan skille seg ut og skape sin egen historie for å oppnå suksess i karrieren.

8. Hva har NSBE hjulpet Enis Benyoucef med?
NSBE har hjulpet Enis Benyoucef med å utvikle viktige ferdigheter, finne internships og jobber, og skape en tilhørighet til et fellesskap av svarte STEM-studenter. Han har også fått anerkjennelse og muligheter som Stanford SURF Scholar og en internshipmulighet hos Zoox.

9. Hvor kan jeg finne mer informasjon om NSBE?
For mer informasjon om NSBE kan du besøke deres offisielle nettsted https://www.nsbe.org/.

Related links:
National Society of Black Engineers
Universitetet i Colorado i Denver