Tegnene på en blomstrende økonomi og advarselssignalene å følge med på

Noen økonomer forutsier en “myk landing” for den amerikanske økonomien til tross for noen advarselssignaler. Positiv arbeidsmarkedsdata og vekst i BNP støtter denne påstanden, men jobbmuligheter i noen sektorer er redusert. Federal Reserve overvåker inflasjonen og arbeidsledighetsraten før de tar beslutninger om rentekutt.

Noen økonomer tror at USA er godt på vei til å oppnå den etterlengtede “myke landingen”. Men det er fortsatt advarselssignaler som peker på økonomiske utfordringer i fremtiden. Marc Giannoni fra Barclays, Karin Kimbrough fra LinkedIn og Liz Ann Sonders fra Charles Schwab deltok på en økonomisk utblikkskonferanse ved NYU Stern tidligere denne måneden. Giannoni sa at Barclays forventer at “aktiviteten gradvis vil avta og sysselsettingen gradvis vil moderere seg,” med en liten økning i arbeidsledigheten og fallende inflasjon. Han la til at økonomiske forhold kan tyde på en perfekt myk landing.

Det er mange tegn som tyder på at den myke landingen er på vei. Jobbveksten fortsetter å være sterk. Selv om sparingen per person kan være lav, så bruker folk penger, og forbrukertilliten har økt. På grunn av avtagende inflasjon og en pause i renteøkning i januar er Federal Reserve forsiktig optimistisk om fremtiden.

Men det er fortsatt tegn på en mulig nedgang i nær fremtid. Ikke alle jobbdata er positive, med nedgang i antall ledige stillinger fra post-pandemi-toppene. Det er fortsatt utfordringer i økonomien, som mangelen på sterke boliglager. Lavin

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

1. Hva er en “myk landing” i økonomi?
En “myk landing” i økonomi refererer til en jevn nedgang i økonomisk vekst uten dramatiske tilbakeslag eller resesjoner.

2. Hva overvåker Federal Reserve før de tar beslutninger om rentekutt?
Federal Reserve overvåker inflasjonen og arbeidsledighetsraten før de tar beslutninger om rentekutt.

3. Hvilke økonomer deltok på utblikkskonferansen ved NYU Stern?
Marc Giannoni fra Barclays, Karin Kimbrough fra LinkedIn og Liz Ann Sonders fra Charles Schwab deltok på utblikkskonferansen ved NYU Stern.

Relaterte lenker:
Barclays
LinkedIn
Charles Schwab