Arbeidere hos Amcor i Quebec starter midlertidige streiker

Arbeidere ved det globale emballasjeselskapet Amcor går til streik i Quebec og setter dermed i gang midlertidige streiker som startet søndag. Denne fire timer lange streiken er den første av flere, med halvdags streiker planlagt for mandag og fremover.

CSN-fagforeningen, som representerer 97 Amcor-ansatte, sier at lønn er det viktigste stridspunktet etter åtte måneder med forhandlinger. Andre punkter som skaper uenighet inkluderer personlig permisjon, gruppeforsikring og ansiennitet.

Amcor produserer skrukorker til vin- og brennevinsflasker på en fabrikk i byen Saint-Césaire, som ligger omtrent 50 kilometer sørøst for Montreal i Quebecs Montérégie-region.

Statsforetaket SAQ, provinsens alkoholprodusent, sier at de ennå ikke har avgjort om streikene vil påvirke deres drift.

Denne rapporten fra The Canadian Press ble først publisert 18. februar 2024.

Ny artikkel:

Arbeidere ved Amcor i Quebec setter i gang med midlertidige streiker

Amcor, et globalt emballasjeselskap, er midt i arbeidskamp i Quebec da de ansatte har startet midlertidige streiker. Disse streikene begynte søndag og vil fortsette med halvdagsstreiker planlagt for de kommende dagene.

CSN-fagforeningen, som representerer 97 ansatte hos Amcor, oppgir lønn som hovedstridspunktet etter åtte måneders forhandlinger. Andre viktige uenigheter inkluderer personlig permisjon, gruppeforsikring og ansiennitet.

I byen Saint-Césaire, som ligger omtrent 50 kilometer sørøst for Montreal i Quebecs Montérégie-region, produserer Amcor skrukorker for vin- og brennevinsflasker.

Det gjenstår å se om streikene vil påvirke driften til SAQ, provinsens alkoholdistributør, da de sier at de ikke har tatt en beslutning om dette ennå.

Denne nyheten ble først publisert av The Canadian Press den 18. februar 2024.

Hva er årsaken til streikene ved Amcor i Quebec?
Årsaken til streikene ved Amcor i Quebec er uenigheter knyttet til lønn, personlig permisjon, gruppeforsikring og ansiennitet etter åtte måneders forhandlinger.

Hvor lenge vil streikene vare?
Det er midlertidige streiker som startet søndag. Halvdagsstreiker er planlagt for de kommende dagene. Varigheten av streikene er ikke oppgitt i artikkelen.

Hvor produserer Amcor i Quebec skrukorker?
Amcor produserer skrukorker for vin- og brennevinsflasker i byen Saint-Césaire i Quebecs Montérégie-region, som ligger omtrent 50 kilometer sørøst for Montreal.

Vil streikene påvirke driften til SAQ?
SAQ, provinsens alkoholdistributør, har ennå ikke avgjort om streikene vil påvirke deres drift. Det er ikke gitt informasjon om eventuelle påvirkninger i artikkelen.

Hvor kan jeg lese mer om dette emnet?
Du kan lese mer om dette emnet på The Canadian Press sin hjemmeside. link