Arbeidsmuligheter i den grønne sektoren tilbyr potensiell økonomisk vekst i Malaysia

KUALA LUMPUR: Arbeidsmulighetene i den grønne sektoren i Malaysia fortsetter å vokse, takket være Human Resources Ministry (KESUMA). KESUMA Green Skills Fair 2024, som arrangeres i samarbeid med Talent Corporation Malaysia Berhad (TalentCorp) og Social Security Organisation (PERKESO), gir over 3 000 jobbmuligheter i den grønne sektoren på Avenue K kjøpesenter i Kuala Lumpur.

Arbeidsmulighetene i den grønne sektoren er viktige for å forberede Malaysias arbeidsstyrke for utfordringene i det 21. århundre. Dette inkluderer kunstig intelligens (AI), digitalisering og den viktige grønne økonomien. Arbeidstakerne som ansettes gjennom denne messen vil kunne nyte godt av lønninger som spenner fra RM3 000 til RM16 000.

Utstillerne på messen vil legge vekt på jobbtyper og grønne ferdigheter som er avgjørende for en bærekraftig nasjonal grønn økonomi. POS Malaysia, Modenas, Green Technology Corporation og Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC) er blant utstillerne som vil være til stede på messen.

Samtidig arrangeres også MYFutureJobs Green Job Fair 2024 samme sted, med nesten 60 arbeidsgivere som deltar, inkludert AEON Co. (M) Bhd, RHB Bank Bhd, United Solar Energy Malaysia Sdn Bhd og FGV Holdings Bhd.

For å bedre forstå virkningene av AI, digitalisering og den grønne økonomien på Malaysias arbeidsmarked, gjennomfører TalentCorp for øyeblikket en studie som vil bli ferdigstilt om seks måneder. Denne studien vil hjelpe myndighetene, beslutningstakere, bedrifter og malaysiske arbeidstakere med å tilpasse seg den moderne økonomien. Den vil også avdekke hvilken type opplæring som er nødvendig for arbeidsstyrken og hvilke incentiver som trengs for små og mellomstore bedrifter.

PERKESO arrangerer også MYFutureJobs Kesuma Madani Job Fair i forbindelse med Labour Day 2024 på Putrajaya International Convention Centre (PICC) den 30. april og 1. mai. Denne jobbmessen vil tilby over 10 000 stillinger og vil bli avholdt i flere delstater i Malaysia.

Arbeidsmulighetene i den grønne sektoren gir betydelig økonomisk vekst i Malaysia. Dette viser at Malaysia er opptatt av å tilpasse seg de nye økonomiske trendene, samtidig som de legger vekt på å skape bærekraftige arbeidsplasser og muligheter for sine innbyggere.

Vanlige spørsmål om arbeidsmuligheter i den grønne sektoren i Malaysia:

1. Hva er KESUMA Green Skills Fair 2024?
KESUMA Green Skills Fair 2024 er et arrangement i samarbeid med Talent Corporation Malaysia Berhad (TalentCorp) og Social Security Organisation (PERKESO). Messen gir over 3 000 jobbmuligheter i den grønne sektoren i Kuala Lumpur.

2. Hvilke arbeidsmuligheter er tilgjengelige i den grønne sektoren?
Arbeidsmulighetene i den grønne sektoren inkluderer jobber innen kunstig intelligens (AI), digitalisering og den grønne økonomien. Lønningene varierer fra RM3 000 til RM16 000.

3. Hvilke utstillere deltar på messen?
Utstillere på messen inkluderer POS Malaysia, Modenas, Green Technology Corporation og Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC).

4. Hva er MYFutureJobs Green Job Fair 2024?
MYFutureJobs Green Job Fair 2024 er et annet arrangement som finner sted samtidig som KESUMA Green Skills Fair 2024. Det er over 60 arbeidsgivere som deltar, inkludert AEON Co. (M) Bhd, RHB Bank Bhd, United Solar Energy Malaysia Sdn Bhd og FGV Holdings Bhd.

5. Hva gjør TalentCorp for å forstå virkningene av AI, digitalisering og den grønne økonomien?
TalentCorp gjennomfører for øyeblikket en studie som tar sikte på å forstå virkningene av AI, digitalisering og den grønne økonomien på Malaysias arbeidsmarked. Studien vil være ferdigstilt om seks måneder og vil hjelpe myndighetene og bedrifter med å tilpasse seg den moderne økonomien.

6. Hvilken jobbmese arrangerer PERKESO i forbindelse med Labour Day 2024?
PERKESO arrangerer MYFutureJobs Kesuma Madani Job Fair på Putrajaya International Convention Centre (PICC) den 30. april og 1. mai. Jobbmessen vil tilby over 10 000 stillinger og vil bli avholdt i flere delstater i Malaysia.

Relaterte lenker:
Talent Corporation Malaysia Berhad
Social Security Organisation (PERKESO)
MYFutureJobs Green Job Fair
POS Malaysia
Green Technology Corporation
Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC)
AEON Co. (M) Bhd
RHB Bank Bhd
United Solar Energy Malaysia Sdn Bhd
FGV Holdings Bhd