Black Professionals in 2024: Taking Control of Their Careers

Tilbake i 2020 følte mange svarte fagfolk at de ikke hadde mye å si for sin karriere. Vi reagerte på usikkerheten i verden – forståelig nok – og ventet på veiledning fra selskaper, aksepterte mindre enn strålende lønn og satte våre profesjonelle lidenskaper på vent for å prioritere stabilitet. Det har vært en kamp, det er greit å føle det, og du er ikke alene.

Nå, i 2024, er svarte fagfolk klare til å ta tilbake makten over karrierene sine. LinkedIn-forskning viser at litt over 40% av oss føler at vi blir underbetalt, og til tross for det mest konkurransedyktige jobbmarkedet på flere år, vurderer svarte fagfolk å skifte jobb. Faktisk er svarte fagfolk i 2024 DEN MEST SANNSYNLIGE gruppen til å vurdere jobbytte (63%).

Konvensjonell visdom har alltid fortalt oss at vi må jobbe dobbelt så hardt hvis vi vil overleve – spesielt i vanskelige økonomiske tider. Vi har blitt trent til å prøve å overgå alle andre – bare for å overleve, og det har ført til at svarte fagfolk påtar seg flere ansvarsområder (27%), jobber lengre timer (22%) og opplever reduksjon i fleksible arbeidstider (21%). Året 2024 vil kreve at vi snur denne tankegangen på hodet. Det handler ikke om å jobbe hardere; det vil kreve at vi jobber smartere med å lande muligheter. Nye jobber og muligheter vil ikke bare falle i fanget vårt; de har det aldri gjort. Vi ser nå et strammere jobbmarked med bare én jobbåpning for hver to søkere, noe som er en reversering av de mange jobbmulighetene i slutten av 2021 og 2022 (hvor det var to jobber åpne for hver søkere).

Men her er den gode nyheten: I 2024 har vi handlekraft, vi ønsker mer enn bare jobber. Som Beyoncé sa det, er det en renessanse – en ny æra der det ikke bare handler om stabilitet; det handler om å blomstre og fortelle vår personlige historie i den profesjonelle verden.

Hvordan gjør vi dette? Seksti-to prosent av svarte fagfolk endrer sin jobbsøkestrategi for å holde tritt med endringene i den nye arbeidsverdenen. Det starter med å fokusere på å skaffe seg ferdigheter. Vi tar ikke lenger på oss strevsomme oppgaver for å vise at vi kan gjøre mer arbeid for samme lønn. Vi identifiserer muligheter der vi kan tilegne oss nye og etterspurte ferdigheter (67%); tar på oss personlige prosjekter utenfor jobben for å utvikle nye ferdigheter (68%) og tjene ekstra inntekt; fremhever ferdigheter i stedet for grader når vi søker jobb (70%), og nesten halvparten (47%) “skyter sin skudd” ved å søke på jobber vi tror vi er underkvalifiserte for.

Nå, angående jobbmulighetene. LinkedIn har nettopp lansert sin liste “Jobs on the Rise 2024” – en oversikt over de 25 mest populære jobbene/bransjene for fagfolk i år. Jeg snakker om karrierer innen kunstig intelligens, bærekraft og influencer-markedsføring… og noen av disse jobbene eksisterte ikke engang for 20 år siden! Så hvordan kan du sikre at du setter deg selv i best mulig posisjon for å få en av disse jobbene? Mitt beste råd er å sørge for at ferdighetene dine er tilpasset tiden – når jobbene utvikler seg, utvikler også ferdighetene som trengs for å utføre dem.

Det er der LinkedIn kommer inn. Hvert 10. sekund får noen en jobb på plattformen – og hver dag – og 80% av Fortune 100-selskapene bruker LinkedIn for å finne, rekruttere og ansette talenter. Det er ikke bare en plattform; det er karrierens Alexa. Vi legger ned dedikerte ressurser, spesielt når det gjelder kunstig intelligens, for å takle dine karrieresmerter. For å gi deg styrke i årets stadig mer konkurransedyktige jobbmarked, har LinkedIn lansert:

Jobbsamlinger – Plassert under “Jobber” -fanen, fungerer dette som din personlige jobbmatchmaker. Den kuraterer en samling som dekker kategorier som grønn energi, oppstart og mote. Ved å matche dine ferdigheter, erfaring, verdier og preferanser hjelper den deg med å oppdage skreddersydde jobber du kanskje ikke ellers ville funnet.

Preferanser – Dette er verktøyet ditt for å finne jobber som passer dine spesifikke behov. Velg din foretrukne arbeidsstedtype (fjernarbeid, hybrid, på stedet) og ansettelsestype (fulltid, deltids, kontrakt); sett lønnspreferansen din (bare USA); og aktiver stillingsvarsler for enda flere treffsikre jobbanbefalinger som sendes direkte til deg når du poster.

Og for å virkelig forbedre ferdighetene dine og sikre jobben, er LinkedIn Learning din partner i å skjerpe ferdighetene som kreves for disse stadig skiftende rollene. Konvensjonell visdom sa at du måtte jobbe dobbelt så hardt, og jeg sier at du må være dobbelt så strategisk. Dra nytte av hver teknologisk verktøy som hjelper deg med å identifisere bransjene som ansetter, bruk tiden din på kontoret og ved sidejobber til å utvikle ferdigheter som er høyt etterspurt, og legg din beste fot frem i fem jobbsøknader i stedet for å søke blindt på 50.

Sluttanmerkning: Pandemi- og etterpandemiårene kan ha stjålet litt tid og noen muligheter, men hver av oss har fortsatt mye handlefrihet når det gjelder å håndtere karrierene våre. Det er på tide å ta tilbake tømmene og få det som er ditt… Noen spill Dorindas “Take It Back” …. Vi vil HA ALT!

Din LinkedIn-karriererådgiver (og arbeidslivets heiahjelp), Andrew McCaskill

Vanlige spørsmål basert på hovedtemaene og informasjonen som presenteres i artikkelen:

1. Hva følte mange svarte fagfolk i 2020?
– Mange svarte fagfolk følte at de ikke hadde mye å si for karrieren sin.

2. Hva viser LinkedIn-forskning om svarte fagfolk i 2024?
– Litt over 40% av svarte fagfolk føler seg underbetalt, og mange vurderer å skifte jobb.

3. Hvem er den mest sannsynlige gruppen til å vurdere jobbytte i 2024?
– Svarte fagfolk er den mest sannsynlige gruppen til å vurdere jobbytte, med en andel på 63%.

4. Hvorfor må svarte fagfolk endre tankegangen sin i 2024?
– I 2024 handler det ikke lenger om å jobbe hardere, men om å jobbe smartere for å lande muligheter, da jobbmarkedet er blitt strammere.

5. Hvilke strategier bruker svarte fagfolk for å holde tritt med endringene i den nye arbeidsverdenen?
– Svarte fagfolk endrer sin jobbsøkestrategi ved å skaffe seg nye og etterspurte ferdigheter, ta på seg personlige prosjekter utenfor jobben og fokusere på ferdigheter i stedet for grader.

6. Hvilke jobber og bransjer er på listen “Jobs on the Rise 2024”?
– Karrierer innen kunstig intelligens, bærekraft og influencer-markedsføring er blant de mest populære jobbene og bransjene for fagfolk i 2024.

7. Hvorfor er LinkedIn viktig for svarte fagfolk?
– LinkedIn er en plattform som kan hjelpe svarte fagfolk med å finne, rekruttere og ansette talenter. Den gir også ressurser, spesielt innen kunstig intelligens, for å hjelpe med karrieresmerter.

8. Hva er noen av verktøyene og funksjonene som LinkedIn tilbyr for å hjelpe fagfolk med å finne jobber?
– Jobbsamlinger hjelper med å matche ferdigheter og preferanser for å oppdage skreddersydde jobber. Preferanser gir muligheten til å velge foretrukken arbeidsstedstype, ansettelsestype og lønnspreferanse. LinkedIn Learning hjelper med å utvikle ferdigheter som er etterspurt i stadig skiftende jobbroller.

Nøkkelbegreper og faguttrykk:

– LinkedIn: en profesjonell nettverksplattform for fagfolk.
– Jobbåpning: en ledig stilling eller jobbmulighet.
– Ferdigheter: evner og kompetanse som er relevante for en bestemt jobb eller bransje.
– Influencer-markedsføring: markedsføring som er basert på samarbeid med personer som har betydelig innflytelse og følgerskare på sosiale medieplattformer.
– Jobbsamlinger: LinkedIn-funksjonen som kuraterer jobber basert på ferdigheter, erfaring, verdier og preferanser for å tilpasse individuelle behov.
– LinkedIn Learning: en funksjon på LinkedIn som gir tilgang til online opplæringskurs og ressurser for å utvikle ferdigheter.

Foreslåtte relaterte lenker:
LinkedIn
LinkedIn Learning