Merger and Acquisition Activity Predicted to Boost Job Market Recovery in 2024

Etter et tøft år for biopharma-industrien i 2023, der flere selskaper måtte nedskalere og omstrukturere arbeidsstyrken for å prøve å holde seg flytende, er det tegn til bedring. Ifølge PwC vil fusjoner og oppkjøp i legemiddel- og livsvitenskapsindustrien nå et “sunt” nivå i 2024. Vil jobbmarkedet følge etter?

BioSpace vil fortsette å være din kilde til nyheter om stillingskutt og omstruktureringsinitiativer gjennom hele 2024. Følg med mens vi holder deg oppdatert om hvilke selskaper som strammer inn beltene og kutter ansatte.

Februar

13. februar: LianBio vil si opp mer enn 50 heltidsansatte, eller halvparten av arbeidsstyrken, mens selskapet begynner å avvikle virksomheten, ifølge en pressemelding fra LianBio den 13. februar. Den kinesiske bioteknologien vil frivillig trekke seg fra Nasdaq rundt 18. mars og forventer å oppløses innen 2027, opplyser selskapet.

9. februar: Roche vil kutte 345 stillinger, ifølge den sveitsiske nyhetssiden Muula. Ifølge Muulas rapport påvirker oppsigelsene produktutviklingsavdelingen til det Basel-baserte legemiddelselskapet og utgjør 6% av arbeidsstyrken i denne avdelingen. En talsperson for Roche fortalte Reuters at antallet oppsigelser faktisk vil være færre enn 345, men ga ikke et eksakt tall.

9. februar: Sandoz vil stenge en av sine avdelinger i Nord-Carolina og kutte 213 stillinger i den forbindelse, ifølge WARN-oppsummeringen utstedt av delstaten. Avdelingen det gjelder er Eon Labs, en generisk produsent basert i Wilson. En talsperson for Sandoz fortalte Fierce Pharma at avdelingen er stengt på grunn av “priserosjon” i generikasektoren. Sandoz kjøpte opp Eon Labs i 2005 og inkluderte det deretter i sin generiske divisjon.

9. februar: Synlogic vil si opp 90% av sin stab, inkludert administrerende direktør Aoife Brennan. Oppsigelsene kommer etter at selskapet bestemte seg for å avslutte all fremtidig arbeid med sin Synpheny-3-studie på kandidaten SYNB1934 (labafenogen marselenokob) for fenylketonuri.

Ifølge en uttalelse fra selskapet avslutter Synlogic studien på grunn av funnene til en uavhengig datamonitoreringskomité som konkluderte med at studien ikke ville oppfylle sitt primære mål. Bioteknologien samarbeider nå med kliniske forsøkssteder for å avslutte studien, mens styret vil “vurdere strategiske muligheter” for selskapet, heter det i uttalelsen. Disse mulighetene kan omfatte oppkjøp, fusjoner, salg av eiendeler, oppløsning eller sammenslåing, blant andre muligheter.

6. februar: Rallybio Corporation sier opp nesten halvparten av arbeidsstyrken sin – 19 personer – i et forsøk på å forlenge kontantbeholdningen til 2026, kunngjorde biopharma-selskapet fra New Haven tirsdag. Ifølge kunngjøringen vil Rallybio nå prioritere utviklingen av to fase II-kandidater: et monoklonalt antistoff for å forhindre fetal og neonatal alloimmun trombocytopeni og en injiserbar inhibitor designet for å behandle pasienter med komplementsmedierte sykdommer.

Januar

31. januar: Etter å ha slitt som en pandemispiller startet Novavax i fjor en omfattende omlegging av selskapet. Som en del av denne omleggingen vil selskapet redusere den globale arbeidsstyrken med omtrent 12%, kunngjorde selskapet på onsdag. Dette kommer etter at Novavax i mai 2023 besluttet å redusere arbeidsstyrken med 25%. Når oppsigelsene er gjennomført, forventer selskapet å ha 30% færre ansatte enn det hadde ved utgangen av første kvartal i 2023, ifølge pressemeldingen.

Ifølge Novavax vil omleggingen tillate selskapet å starte fase III av sin kombinasjonsvaksine mot COVID-19 og influensa. President og CEO John C. Jacobs sa at Novavax nå fokuserer målrettet på de viktige aktivitetene som er nødvendige for å oppnå målene og styrke selskapets økonomiske resultater.

30. januar: 2seventy Bio gjør noen betydelige endringer. Selskapet skal selge sin forsknings- og utviklingsrørledning til Regeneron og si opp 55 ansatte, omtrent 45% av de gjenværende ansatte, ifølge Endpoints News. Regeneron vil erverve all 2seventy Bios FoU-infrastruktur og ansatte, inkludert 160 personer, samt CSO Philip Gregory, som blir leder for Regenerons nye cellemedisinske enhet, ifølge Endpoints. Avtalen innebærer at Regeneron betaler 5 millioner dollar på forhånd til 2seventy Bio, i tillegg til en enkeltstående milepælsbetaling og etter hvert royaltybetalinger. Ifølge Endpoints vil bioteknologien nå fokusere på kommersialiseringen av en CAR-T-celle, Abecma, som er utviklet i samarbeid med BMS. Samtidig vil Nick Leschly, administrerende direktør for 2seventybio, bli styreleder, mens Chip Baird, COO, overtar stillingen som administrerende direktør.

29. januar: Cellegenterapi-bioteknologien Catamaran Bio avslutter driften, ifølge en melding fra administrerende direktør Alvin Shih på LinkedIn. Shih sa at den “vanskelige beslutningen” er tatt for å suspendere daglige operasjoner mens selskapet ser på “strategiske alternativer”. Han sa at selskapet fortsatt tror på sin allogene terapi, men bemerket den utfordrende finansieringsmiljøet for tidlige selskaper innen cellegenterapi. Catamaran vil søke strategiske partnere for sine CAR NK-celleterapikandidater, ifølge Endpoints News. Selskapet hadde 19 ansatte per mandag, sa Shih til Endpoints, og la til at noen få vil bli værende i en overgangsperiode.

29. januar: Storlegemiddelindustri gir og tar. Femten måneder etter å ha inngått en lukrativ lisensierings- og FoU-samarbeidsavtale med Roche om sitt HB-700 KRAS-program, kunngjorde Hookipa Pharma mandag at det sveitsiske legemiddelselskapet har avsluttet avtalen. Samtidig kunngjorde Hookipa at det vil si opp omtrent 30% av arbeidsstyrken som en kostnadseffektiv tiltak. Det New York- og Wien-baserte selskapet sa at de planlegger å sende inn en søknad om Investigational New Drug (IND) i første kvartal i år og vil begynne søket etter en ny samarbeidspartner. Separat vil Hookipa pause utviklingen av prostatakreftbehandling HB-300 og de fleste prekliniske forskningsaktiviteter, ifølge oppdateringen.

29. januar: Pfizers kostnadskutt fortsetter når selskapet planlegger å si opp 52 ansatte ved en anlegg i South San Francisco, ifølge Fierce Pharma. Oppsigelsene vil tre i kraft i midten av februar. Ifølge Fierce samsvarer adressen som er oppført i WARN-rapporten med det tidligere hovedkontoret til Global Blood Therapeutics, som Pfizer kjøpte opp i 2022 for 5,4 milliarder dollar. Pfizer lanserte en omfattende kostnadskutt-initiativ i oktober 2023, med mål om å generere 3,5 milliarder dollar i kostnadsbesparelser frem til 2024 mens selskapet opplever en betydelig nedgang i salget av sine COVID-19-produkter. Siden den gang har initiativet påvirket ansatte i

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Spørsmål 1: Hva er statusen for fusjoner og oppkjøp i legemiddel- og livsvitenskapsindustrien i 2024?
Svar: Ifølge PwC forventes det at fusjoner og oppkjøp i industrien vil nå et “sunt” nivå i 2024.

Spørsmål 2: Hvor kan jeg holde meg oppdatert på stillingskutt og omstruktureringer?
Svar: BioSpace vil fortsette å gi nyheter om stillingskutt og omstruktureringer gjennom hele 2024.

Spørsmål 3: Hvilke selskaper har nylig annonsert oppsigelser?
Svar:
– LianBio vil si opp mer enn halvparten av arbeidsstyrken, som er over 50 ansatte.
– Roche vil kutte 345 stillinger i produktutviklingsavdelingen.
– Sandoz vil stenge en avdeling og kutte 213 stillinger.
– Synlogic vil si opp 90% av staben, inkludert administrerende direktør Aoife Brennan.
– Rallybio Corporation vil si opp nesten halvparten av arbeidsstyrken, som er 19 personer.
– Novavax vil redusere den globale arbeidsstyrken med ca. 12%.
– 2seventy Bio vil si opp 55 ansatte og selge sin FoU-rørledning til Regeneron.
– Catamaran Bio vil suspendere daglige operasjoner mens selskapet vurderer strategiske alternativer.
– Hookipa Pharma har avsluttet en samarbeidsavtale med Roche og vil si opp omtrent 30% av arbeidsstyrken.
– Pfizer vil si opp 52 ansatte ved en anlegg i South San Francisco.

Spørsmål 4: Hva er grunnen til oppsigelsene?
Svar: Oppsigelsene kan være resultatet av faktorer som nedskalering, omstrukturering, avvikling av virksomhet eller endring i selskapets strategi. For individuelle selskaper, se artikkelen for mer informasjon.

Definisjoner:

– Fusjon: Sammenslåing av to eller flere selskaper der de slår seg sammen for å danne ett selskap.
– Oppkjøp: Kjøp av aksjer eller eiendeler i et annet selskap, med det formål å få kontroll over selskapet.
– Legemiddelindustrien: Industrien som er involvert i forskning, utvikling, produksjon og salg av medisiner og legemidler.
– Livsvitenskapsindustrien: Industrien som omfatter bioteknologi, medisinsk utstyr, farmasi og lignende felt som fokuserer på helse og biologisk vitenskap.

Relaterte lenker:
BioSpace (Hoveddomene for BioSpace, gir nyheter om biopharma-industrien)
PwC Health Industries (Hoveddomene for PwCs helseindustri-tjenester)