Jobbsøkere sliter med å finne stillinger på tross av sterk arbeidsmarked

Arbeidsmarkedet på papiret ser solid ut.
I løpet av 2023 la amerikanske arbeidsgivere til 2,7 millioner mennesker på lønningslistene sine, ifølge regjeringsdata. Arbeidsledigheten nådde det laveste på 54 år, med 3,4% i januar 2023, og økte bare litt til 3,7% innen desember.

“Dagens arbeidsmarked har vært ganske sterkt og overraskende motstandsdyktig”, sa Daniel Zhao, hovedøkonom hos Glassdoor. “Især etter 2023, da vi hadde overskrifter om masseoppsigelser og spådommer om resesjon”.
Men aktive jobbsøkere sier at arbeidsmarkedet føles mer utfordrende enn noen gang.
En undersøkelse fra 2023 utført av bemanningsbyrået Insight Global fant at heltidsarbeidere som nylig hadde blitt arbeidsledige, hadde søkt på gjennomsnittlig 30 jobber, bare for å få gjennomsnittlig fire tilbakemeldinger eller svar.
“Med alt som blir sagt i nyhetene, på radioen og av politikere om hvor flott økonomien er fordi arbeidsledigheten er lav, vil jeg bare rope fra hustakene: Hvorfor kan ingen finne jobb da?” sa Jenna Jackson, en 28-årig tidligere konsulent fra Ardmore, Pennsylvania. Hun har aktivt søkt etter jobber siden hun ble permittert for fire måneder siden.

“Jeg har ikke telt hvor mange søknader jeg har sendt, men det er definitivt i hundrevis minst,” sa Jackson.
Over halvparten, 55%, av arbeidsledige voksne er utslitte av å søke etter en ny jobb, fant Insight Global. Yngre generasjoner er mest påvirket, der 66% klager over utbrenthet som følge av jobbsøk.
Et hovedårsak kan være at arbeidsmarkedet ikke lenger er like hett.

“Arbeidsgiverne er mindre hektiske,” ifølge Peter Cappelli, en ledelsesprofessor ved University of Pennsylvania. “Hvis du er noen som ønsker en jobb, ønsker du at arbeidsgiverne skal være hektiske slik at mange mennesker prøver å ansette deg.”
Noen eksperter foreslår også at det kan skyldes forventningene til jobbsøkere.

“Hvordan folk oppfatter arbeidsmarkedet blir påvirket av deres nylige erfaringer med arbeidsmarkedet,” sa Zhao. “I 2021 og 2022 var det arbeidskraftmangel, så [arbeidsgivere] tilbød alle slags fordeler og goder for å prøve å få folk inn i døren. Så selv om 2024 ser ut til å bli et relativt sunt arbeidsmarked sammenlignet med tidligere, føles det ikke like sterkt”.

Se videoen over for å finne ut hvorfor det virker vanskeligere enn noen gang å få en jobb.

FAQ:

1. Hvordan ser arbeidsmarkedet ut i USA?
På papiret ser arbeidsmarkedet solid ut. I løpet av 2023 la amerikanske arbeidsgivere til 2,7 millioner mennesker på lønningslistene sine, og arbeidsledigheten nådde det laveste på 54 år, med 3,4% i januar 2023.

2. Hvor mange jobber søker heltidsarbeidere i gjennomsnitt før de får tilbakemelding?
En undersøkelse fra 2023 fant at heltidsarbeidere som nylig hadde blitt arbeidsledige, hadde søkt på gjennomsnittlig 30 jobber, men bare fikk gjennomsnittlig fire tilbakemeldinger eller svar.

3. Hvorfor opplever noen jobbsøkere at det er vanskelig å finne jobb?
Selv om arbeidsmarkedet ser solid ut, opplever noen jobbsøkere at det er vanskelig å finne jobb. Årsakene kan være at arbeidsmarkedet ikke lenger er like hektisk som tidligere, og at forventningene til jobbsøkere er påvirket av deres nylige erfaringer med arbeidsmarkedet.

4. Hvor mange arbeidsledige voksne opplever utmattelse som følge av jobbsøk?
Over halvparten, 55%, av arbeidsledige voksne opplever utmattelse som følge av jobbsøk, ifølge Insight Global.

5. Hvorfor er yngre generasjoner mer påvirket av utbrenthet som følge av jobbsøk?
Yngre generasjoner er mer påvirket av utbrenthet som følge av jobbsøk, der 66% klager over dette. En mulig årsak kan være at de har hatt høye forventninger og opplevd kraftig konkurranse på arbeidsmarkedet tidligere.

Definitions:

– Arbeidsmarkedet: Et marked der arbeidsgivere tilbyr jobber og arbeidssøkere søker etter jobber.
– Arbeidsledighet: En tilstand der en person som søker etter arbeid, er uten jobb.
– Jobbsøker: En person som søker etter arbeid og sender inn søknader til potensielle arbeidsgivere.
– Utslitt: Å være fysisk og mentalt utmattet eller utbrent.
– Arbeidskraftmangel: En tilstand der det er etterspørsel etter arbeidskraft som ikke kan oppfylles av tilgjengelig arbeidskraft.

Suggested related links:
Glassdoor
Insight Global
University of Pennsylvania