Python: En Populær Programmeringsspråk for Fremtiden!

Python har blitt et foretrukket språk, ikke bare for utviklere, men stadig flere bedrifter stoler på det som ryggraden i sine operasjoner. Hva har bidratt til den ubestridte økningen i populariteten, og hvilke karriere- og lønnsmuligheter kan Python-utviklere forvente i fremtiden?

Opprettet på 1990-tallet av Guido van Rossum, som navnga det etter kultserien Monty Python’s Flying Circus, er Python et programmeringsspråk som er relativt enkelt å lære, da syntaksen er enkel og lett å lese.

Dette gjør det til et godt valg for nybegynnere, men erfarne programvarefagfolk er klar over dets potensial også. Faktisk, ifølge Stack Overflow’s utviklerundersøkelse for 2023, er det kun slått av JavaScript i popularitet.

Litt over 40% av respondentene i undersøkelsen sa at sistnevnte var det mest ønskede språket, sammenlignet med 39,81% for Python.

Økende lønninger

Undersøkelsen noterte også økte lønninger, med median årslønn på $71,205 i 2022 sammenlignet med $78,331 i 2023. I Europa ser bildet litt annerledes ut, der juniorutviklere kan tjene opptil €50,000 i Irland, ifølge Morgan McKinley.

Glassdoor merker at i Frankrike kan Python-eksperter tjene mellom €40,000 og €53,000, mens du i Tyskland kan se på en årslønn mellom €45,000 til €80,000, med en gjennomsnittlig lønn på €62,500.

Utnemnd som “Programmeringsspråket for året” i 2021 av programvareselskapet Tiobe i deres årlige rangering av Programmeringsspråkets Halls of Fame, tok Python også førsteplassen i 2020 og 2018.

I 2023 var det anslagsvis 15.7 millioner aktive utviklere over hele verden, så hva forklarer Python sin varige og økende popularitet – og hvorfor bør du bry deg?

Ifølge GitHub er det fortsatt det nest mest brukte programmeringsspråket på plattformen. Generell utbredelse blant utviklere øker i Europa, med årlig vekst i antall utviklere i Spania på 25%, 22% i Tyskland, Italia og Frankrike, og 24% i Portugal bruker språket.

Dette er ikke overraskende når vi tar i betraktning størrelsen på det europeiske programvaremarkedet. Kilder indikerer at det vil være verdt $59.75 milliarder i år, og klatre til $84.29 milliarder innen 2029.

Pythons raske fremgang

Den raske økningen i digitaliseringstakten som ble forårsaket av pandemien, er en del av helhetsbildet. Men når det gjelder hvorfor Python er så etterspurt, kan dette svært allsidige programmeringsspråket brukes til AI, maskinlæring, kvantitativ og kvalitativ analyse.

Bare online-datainnsamling har økt bedrifters behov for dataanalyse, for å drive innsats for forretningsintelligens. Når vi legger til Pythons evner for programmering av applikasjoner, webutvikling, spillutvikling, opprettelse av nye programmeringsspråk og utvikling av grafiske designapplikasjoner, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor utviklere er så ettertraktet.

Det er et spesielt nyttig språk for de som jobber innen fintech, finans og neo-banking, på grunn av dets allsidighet og evner innen viktige områder som dataanalyse, webutvikling, maskinlæring, automatisering og blockchain.

Til syvende og sist er det den økende kompleksiteten til webapplikasjoner og nettsteder, i tillegg til oppgangen av AI og maskinlæring, som bidrar til den stabile etterspørselen etter dyktige Python-proffer.

Så hvilke selskaper bruker det? Det kan være mer riktig å spørre hvilke selskaper ikke bruker det, fordi Python blir brukt av et stadig økende antall store teknologiselskaper som deres primære språk, inkludert Intel, IBM, Netflix, Facebook og Spotify. YouTube er i stor grad skrevet i Python, og det er ett av de fire hovedspråkene som brukes hos Google.

Denne utbredelsen driver jobber, både i et europeisk perspektiv og globalt. Hvis du er på utkikk etter en ny Python-stilling i år, er House of Talent Job Board det ideelle utgangspunktet.

Den har tusenvis av stillinger innen programvareutvikling, som disse tre Python-jobbene:

– BNP Paribas i Nanterre søker en Python-utvikler for sitt IT Digital Marketing Solutions Business Unit. I denne stillingen vil du produsere robust og vedlikeholdbart kode. Du vil bli bedt om å jobbe med API-er (i Python), så vel som problemstillinger knyttet til ETL, BI eller datavarehuset.

– I London ser Low Carbon Contracts Company etter en Python Microservices Engineer for å støtte Storbritannias Netto Null-mål ved å utvikle programvare som bidrar til lavutslipp av energiproduksjon. Denne spennende stillingen vil la deg jobbe med en rekke prosjekter, inkludert en digital plattform for samarbeid med generatorer, oppgjørssystemer og data-rapporteringstjenester innen kjerneområder som kjernekraft, hydrogen og elektrisitetsproduksjon.

– Eller sjekk ut denne stillingen som Data Scientist (Python Developer) hos Verisure Italy, basert i Roma. Som Europas ledende leverandør av sikkerhetssystemer i 35 år, vil du i denne rollen lede spennende prosjekter og sikre levering av høy kvalitet. Ansvarsområder inkluderer å identifisere muligheter for å utnytte bedriftsdata for å veilede løsninger, analysere data for å optimalisere og forbedre markedsføringsmetoder og forretningsstrategier.

Vanishing URL….

Vanlige spørsmål om Python:

1. Hva er Python?
– Python er et programmeringsspråk som er relativt enkelt å lære og er kjent for sin enkle syntaks og lesbarhet.

2. Hvorfor er Python så populært?
– Python har økt i popularitet på grunn av sin allsidighet og bruksområder innen AI, maskinlæring, dataanalyse, webutvikling og mer.

3. Hva er lønnsperspektivene for Python-utviklere?
– Ifølge undersøkelser har Python-utviklere opplevd økende lønninger, med median årslønn på $71,205 i 2022.

4. Hvilke selskaper bruker Python?
– Python blir brukt av mange store teknologiselskaper som Intel, IBM, Netflix, Facebook, Spotify og Google.

5. Hvilke karrieremuligheter finnes for Python-utviklere?
– Python-utviklere har karrieremuligheter innen ulike bransjer, inkludert fintech, finans, webutvikling, maskinlæring og blockchain.

6. Hvilke programmeringsoppgaver kan Python brukes til?
– Python kan brukes til oppgaver som AI-programmering, maskinlæring, kvantitativ og kvalitativ analyse, webutvikling og spillutvikling.

Definisjoner:

– Syntaks: Reglene og strukturene som brukes for å skrive kode i et programmeringsspråk.
– Dataanalyse: Prosessen med å undersøke, rense, transformere og modellere data for å oppnå innsikt og informasjon.
– Webutvikling: Prosessen med å lage og opprettholde nettsteder og nettapplikasjoner.
– Maskinlæring: En gren av kunstig intelligens som handler om å trene datamodeller til å utføre oppgaver uten å bli direkte programmert.

Relaterte lenker:
python.org (Offisiell Python-nettside)
stackoverflow.com (Forum for programmeringsspørsmål og -svar)
github.com (Nettbasert plattform for versjonskontroll og samarbeid på kodeprosjekter)
glassdoor.com (Nettside for jobbsøk og arbeidsmiljøvurderinger)
tiobe.com (Rangering av programmeringsspråk basert på popularitet)